Kata-kata Motivasi : 3 Rahsia Hidup Tenang dengan TerSenyuM
| |

Kata-kata Motivasi : 3 Rahsia Hidup Tenang dengan TerSenyuM

Bila ujian datang menimpa, hati mula rasa serba tak kena. Kadangkala kita mula menyalahkan sana dan sini. Ada juga yang mencari kata-kata motivasi bagi menguatkan diri. Ujian dalam hidup menjadi sukar atau mudah bergantung pada cara penerimaan kita sebenarnya. Sedar atau tidak, kata-kata motivasi itu hadir dari dalam diri kita sendiri. Bagaimana kita melihat dan…

|

13 Makanan Ibu Boleh Ambil Untuk Tambah Susu

Makanan tambah susu?. Bila berjuang untuk menyusukan bayi ni. Soalan yang sering berlegar dalam fikiran Ibu ialah apa makanan yang boleh diambil untuk tambah susu.  Banyak sebenarnya makanan yang ibu boleh ambil untuk bantu tambah susu. Hari ni akak nak share tentang makanan yang boleh ibu jadikan sebagai “milk booster”. Jantung Pisang Ada ibu yang…

Perkembangan Fetus – Hamil 9 Minggu
|

Perkembangan Fetus – Hamil 9 Minggu

Mommy hamil 9 Minggu dah. Waktu ni emosi Mommy serba tak kena. Tiba-tiba je Mommy rasa sedih, eh sekejap lagi Happy pula, ada juga yang tak pasal-pasal nak menangis. Sabar ya Mommy, itu perubahan normal pada kehamilan minggu ke 9. Ada juga emosi ni berlarutan sepanjang kehamilan. Sokongan dan Daddy amat-amat diperlukan waktu ni. Mommy!…

Perkembangan Fetus – Hamil 5 Minggu
|

Perkembangan Fetus – Hamil 5 Minggu

Lima Minggu dah Mommy Hamil. Waktu ni perkembangan baby sangat pantas. Pada usia hamil lima minggu ni jantung embrio sebesar biji kaskas sudah mula berdenyut dan mengepam darah. Pada waktu ini jantung mula terbahagi kepada ruang-ruang kecil. Tak lama lagi jantung akan mula dapatkan ritma denyutan dengan baik. Rupa Saya Macam Berudu? Mommy tahu tak,…