Coq10 Shaklee Untuk Jantung
| |

CoQ Trol Plus Vitamin Terbaik Untuk Kesihatan Jantung Anda

CoQ10 atau lebih dikenali sebagai CoQ Trol Plus dalam variasi suplement Shaklee memainkan peranan penting dalam proses penghasilan tenaga dalam tubuh kita. Jantung memerlukan tenaga yang banyak untuk memastikan ia kekal bertenaga bagi mengepam darah setiap hari. Oleh kerana itulah jumlah CoQ10 yang ditemui di dalam jantung amat tinggi untuk memastikan ianya berjungsi secara optimum.

Co010 telah terbukti dapat menguatkan otot jantung, meningkatkan peredaran darah dan mengekalkan paras darah yang sihat. Tambahan pula, kuasa antioksida CoQ10 juga dapat memberi perlindungan
terhadap pengoksidaan kolesterol LDL.

Penyakit Jantung Shaklee

Ini secara tidak langsung dapat membantu menyokong saluran darah supaya kekal sihat. Tubuh kita mampu mengeluarkan CoQ10 secara semulajadi, namun pengeluarannya semakin berkurangan apabila usia meningkat. Jadi, pengambilan suplemen CoQ Trol Plus yang mencukupi dapat membantu dalam mengekalkan tahap tenaga sel yang penting di dalam tubuh.

Setiap hari jantung berdenyut kira-kira 100,000 kali, untuk mengepam dan mengalirkan 7,000 liter darah ke seluruh badan. Walaupun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, la mempunyai tugasan yang cukup besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000 km salur darah yang diperlukan oleh setiap organ dan tisu kita.

Jantung Shaklee

Sebagai otot yang paling kuat bekerja dalam tubuh dan juga merupakan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung semestinya memerlukan sejumlah tenaga yang banyak dan nutrien yang cukup untuk berfungsi dengan baik dan sempurna.

Oleh sebab itu pengambilan CoQ Trol Plus sangat penting dalam menjaga kesihatan jantung. Kalau uols nak tahu, akak merupakan salah seorang prolong covid. Lebih parah selepas ambil booster keadaan pernafasan agak terganggu.

Pernah ketika tidur terjaga dan rasa mencucuk yang sakit sangat di sekitar dada sebelah kiri. Semakin hari keadaan semakin tak ok sebenarnya. Lagi merisaukan dalam family banyak yang ada history jantung, orang yang paling dekat mak akak sendiri.

Coq Trol Plus Untuk Jantung sihat

Start tu akak memang amalkan dan usaha untuk tidak culas mengambil Coq Trol Plus ni setiap hari.

Selain CoQ Trol Plus, pengambilan Omega-3 juga mengandungi beberapa fungsi penting untuk kesihatan jantung. Dua asid lemak Omega-3 yang paling baik untuk jantung adalah Docosahexaenoic Acid (DHA) dan Eicosapentaenoic Acid (EPA).

Kedua-dua asid lemak ini dapat mengurangkan triglycerides (lemak dalam darah). meningkatkan
HDL (kolesterol baik), mengurangkan plak-plak yang melekat pada dinding arteri dan mengurangkan keradangan.

la juga dapat membantu dalam pengawalan kadar degupan jantung, mengekalkan tahap tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah yang baik. Oleh kerana tubuh kita tidak mampu menghasilkan Omega-3 secara semulajadi, maka kita perlu mengambilnya daripada makanan tambahan atau suplemen dan pilihan akak tentunya Omega Guard dari Shaklee.

Begitu juga dengan Polifenol yang merupakan sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida
tertinggi terhadap kesan penuaan sel.

Coq Trol Jantung Shaklee

Kajian menyarankan pengambilan diet dalam tumbuhan polifenol kerana ia berupaya memberi perlindungan terhadap penyakit akibat daripada kesan penuaan seperti penvakit jantung, diabetes dan penyakit-penvakit saraf (neurodegenerative).

Salah satu polifenol yang kuat adalah Resveratrol, di mana ia terbukti dapat melambatkan proses penuaan di peringkat sel.

Tumbuhan polifenol kuat yang lain seperti asid fenolik, ellagitannins, anthocyanins, dan proanthocyanidins juga didapati dapat memberi kesan positif terhadap lanjut usia pada tahap selular:

Polifenol-polifenol ini banyak terdapat di dalam polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Dan sebatian ini boleh didapati dalam hanya satu botol dengan Vivix dari Shaklee.

Coq Trol Omega Vivix untuk jantung sihat

Gabungan tiga-tiga suplement iaitu CoQ Trol Plus, Omega Guard dan Vivix antara kombinasi terbaik untuk menjaga kesihatan jantung kita.

Kalau uols nak tahu ada banyak lagi manfaat yang boleh didapati dalam sebiotol CoQ Trol Plus ni. Kecil-kecil cili padi ok. Antara manfaat lain yang boleh didapti dari sebotol CoQ Trol Plus ialah;

 1. Membantu kekal bertenaga
 2. Menyokong gaya hidup yang aktif dan cergas
 3. Membaiki perdaran darah yang sihat
 4. Mengekalkan kolesterol yang sihat
 5. Menguatkan otot jantung
 6. Mengurangkan risiko penyakit jantung
 7. Meningkatkan pergerakan sperma
 8. Meningkatkan kuantiti sperma
 9. Memperbaiki kualiti ovum
 10. Mempunyai peluang tinggi untuk persenyawaan
 11. Bertindak sebagai pelindung UV kepada kulit
 12. Memberi tenaga untuk penghasilan dan pembaikan sel kulit
 13. Memperbaiki jerawat dan kesan parut pada kulit
 14. Kulit lebih anjal dan sihat
 15. Kulit kurang berkedut
 16. Melambatkan proses penuaan kulit dan badan
 17. Meningkatkan daya ingatan & pembelajaran
 18. Lebih fokus dan peka
 19. Mengurangkan risiko penyakit berkaitan dengan penuaan, iaitu Alzheimer dan Parkinson

So untuk uols yang nak cuba atau berikan pada ibu ayah yang tersayang boleh hubungi akak untuk dapatkan konsultasi secara percuma.

#BlogMegaShaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023

JOM HUBUNGI AKAK CUN SEKARANG!

www.wasap.my/60127894742/bisnesshaklee

Fb: Zura Betty

TIKTOK: Zura Betty

Instagram: Zura Betty

WEB: naluriibu.net

Ikon Wanita Bahagia & Berjaya

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM35.

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

`

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *