Berhari Raya Dengan Shaklee
| |

Hari Raya Dengan Shaklee Bersama Keluarga Tercinta

Bila sebut hari raya sudah pasti terbayang hidangan penuh meja. Nama pun rayakan, alhamdulillah tahun ni tahun ke 12 akak berhari raya dengan shaklee. Ada beza ke beraya dengan shaklee atau pun tak?

Tentulah ada beza berhari raya dengan shaklee dan tidak untuk kami sekeluarga. Seperti tahun-tahun sebelum ni pagi raya sudah pastinya akak akan beraya di rumah ibu mertua. Memandangkan Ummie akak duduk bersama dan beliau akan ikut kami beraya bersama-sama.

Jadi tak ada isu beraya di mana dahulu. Sebab setiap tahun di awal pagi, kedua-dua permaisuri agung kami ada bersama-sama. Ianya juga satu nikmat bukan.

Berhari Raya Bersama Shaklee

Seperti biasa akak lah yang akan jadi chef setiap tahun menyediakan hidangan dan juadah untuk seisi keluarga di pagi raya. Memandangkan tahun ni abang ipar no 3 dan kakak ipar beraya di rumah sendiri dahulu di pagi raya.

Maka akak terpaksa lah bersilat awal di dapur. 6 menu ok tahun ni akak sediakan seorang diri. Fuhh! 4 Ekor ayam masak bali, 2 kilo daging rendang, serunding kelapa, sambal kacang, kuah lodeh dan sambal goreng hati pedal.

Syukur ada isteri abang sulong yang balik segera. So kerja cuci mencuci kita serahkan pada beliau.

Ok apa beza berhari raya dengan Shaklee dan tak?

Hilang Letih Lesu Berhari Raya Dengan Shaklee

Haa kalau dah duduk berperang kat dapur sorang-sorang kan, tentulah sengal segala urat dan tulang temulang ye tak? Berdiri hampir separuh hari nak menyediakan juadah lagi. Maka untuk pastikan mood akak terpelihara di pagi raya, hilangkan segala letih lesu. Kat sini lah peranan Vitamin Raya.

Haa apa Vitamin raya yang menjadi pilihan akak? Waktu ni memang tak boleh tinggal Oste nutrix, B-Complex dan juga Cinch Tea. Ini merupakan energy booster akak tak kiralah raya ke tak raya. Depa ni memang teman setia akak.

Berhari Raya Dengan Shaklee

Pendek kata, ke mana pun akak pergi dorang ni mesti mengekor. Malam tu sebelum tidur memang akak ambil 4 biji Ostenutrix untuk pastikan akak dapat deep sleep dan rehat yang cukup selepas berperang seharian di dapur.

B-Coimplex selain pastikan akak bangun pagi maintain jelita ianya juga bantu untuk atasi stress. Tak nak lah raya-raya stress kan. Manakala Cinch Tea pula, memang energy booster luar biasa. Ia bantu mata ni cerah sepanjang masa.

Kekal Jelita Di Pagi Raya

Selain dari pastikan tubuh tak longlai, akak juga menitik beratkan tentang penampilan di pagi raya. Pengambilan Esp dan Vitamin C bantu sangat untuk kekal glowing dan ceria di pagi raya.

Kita ni bila dah penat masak, ada kalanya tak berapa selera nak makan. So pagi-pagi tu wajiblah akak bancuh dulu ESP dan ambil Vit C supaya tak masuk angin.

Macam akak share sebeulum ni, sepanjang Ramadan memang hanya bersahur dengan Set Ramadan Shaklee sahaja. Alhamdulillah feedback bila bertemu sedara mara kali ni. Semua cakap makin kurus., Fuhh syok gila rasa.

Berhari Raya Dengan Shaklee

Berbaloi lah usaha untuk dapatkan kembali berat yang sepatutnya. Alaa bukan lah nak kurus sangat sebenarnya, tapi bila dah masuk usia senja ni. Kenalah ambil berat pada isu kesihatan dan semuanya berkait rapat dengan berat badan juga sebenarnya kan.

Maintain Berat di Hari Raya Dengan Shaklee

Ramai yang update bila puasa turun 5-6 kilo. tapi baru hari raya kedua ketiga berat naik 6-7 kilo. Aduhh tak nak lah macam tu. Kita nak turunkan berat bukan lah senang, tapi nak naik berat bukan main laju.

Syukur akak tak ada masalah macam tu. Alhamdulillah walaupun hidangan yang terhidang semua memikat mata dan selera. Selepas 10 hari berhari raya, berat masih maintain dan tak naik mana.

Apa rahsianya ya? Tentulah Shaklee, tu yang bestnya bila berhari Raya dengan Shaklee ni. Yelahkan, bila raya macam-macam makanan terhidang, Tak ambil, tekak pula meminta untuk rasa. Serba salah jadinya.

Bila ambil terlalu banyak, risau bloating dan angin dalam perut berperang sesama sendiri. Sebab tu sepanjang Raya akak memang tak tinggal juga pengambilan Alfalfa. Alfalfa ni membantu sangat dalam proses pencernaan.

Jadi kurang lah masalah angin dalam badan dan isu sembelit. Satu lagi yang akak tak tinggal adalah Omega Guard. Fuhh ni kalau tak ambil, habislah. Omega ni best sangat sebab yelahkan. Hidangan raya semuanya penuh dengan minyak.

Rendang berminyak, kuah kacang berminyak, Ayam masak merah apantah lagi. Masanilah peranan Omega Guard ni sangat diperlukan. Omega ni bantu membakar lemak dengan sangat pantas. Jadi tak adalah time sendawa tu terasa angin dan minyak tu kat tekak.

Set Hari Raya Shaklee

Tulah rahsia akak melayan hari raya dengan Shaklee. Walau kemana pun pergi memang tak boleh tinggal dorang ni. Itu juga rahsia berat akak mampu maintain walaupun makan macam-macam di hari raya.

Uols yang nak macam akak, tetap maintain dan bopleh enjoy food tanpa rasa bersalah sepamnjang hari raya atau pun selepas raya. Boleh lah cuba ambil set Shaklee ni. Pasti puas hati dan tak akan tingaal sampai bila-bila.

#BlogMegaShaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #SahurSimpleZatPadu #ProjekDuitRaya

JOM HUBUNGI AKAK CUN SEKARANG!

www.wasap.my/60127894742/bisnesshaklee

Fb: Zura Betty

TIKTOK: Zura Betty

Instagram: Zura Betty

WEB: naluriibu.net

Ikon Wanita Bahagia & Berjaya

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM35.

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *