Multivitamin Shaklee
| |

Multivitamin Shaklee Berwajah Baru Nutrisi Penting Untuk Anda

Pasti ramai yang dah tahu bahawa Vita-Lea merupakan Multivitamin Shaklee yang pertama dicipta di dunia. Namun sebelum ini. Multivitamin Shaklee ini dikenali sebagai Shaklee Vitalized Minerals. Dan kalau nak tahu juga, perkataan Vitamin itu sendiri terhasil dari Shaklee Vitalized Minerals. Ianya dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee.

Sampai hari ini perkataan Vitamin diguna pakai oleh semua jenama. Lagi menarik apabila Dr Shaklee pada waktu itu baru berusia 21 tahun. Hebat bukan? Cer cek balik, pada usia 21 tahun apa yang telah kita cipta? Hahahaha. Just joking.

Kalau nak tahu lebih details boleh baca artikel di bawah ni.

Kisah ini disiarkan oleh Majalah iSihat edisi Febuari 2013. Sebagai orang yang telah pun mengamalkan Shaklee lebih 12 tahun, sudah tentu akak tersangat yakin dan bangga dengan jenama Shaklee ini. Dengan memegang moto Sentiasa Selamat Mesra Alam dan Berkesan.

Tidak dinafikan, banyak Vitamin diluar sana yang terbukti berkesan. Tapi berkesan sahaja tidak cukup jika ianya tidak benar-benar selamat untuk tubuh badan kita.

Akak betambah-tambah lagi yakin bila Shaklee amat-amat menitik beratkan tentang aspek Keaslian dan Mutu terhadap produk yang dihasilkan. Malah setiap produk yang dihasilkan didukung dengan kajian sains.

Multivitamin shaklee Vita-liez

Shaklee adalah Vitamin yang terbukti sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Vitalea ni antara Vitamin terawal yang saya ambil bila mula terjebak dengan Shaklee 12 tahun dahulu semasa saya ambil untuk proses menyusakan anak ketiga saya.

Vitalea ni juga memberi energy luar biasa pada saya sepanjang menyusu dan bekerja pada waktu tu. Malah sampai hari ini Vitalea menjadi antara Vitamin wajib ambil setiap hari untuk saya dan family.

Tapi hari ini akak nak share dengan uols yang Multivitamin Shaklee sekali lagi akan diberikan wajah baru dan nama baru. Multivatamin hebat ini akan bertukar nama kepada Vita-Lize.

Siapa yang Patut Mengambil Multivitamin Shaklee Vita-Lize?

Kalau uols nak tahu, Vita-Lize ialah suplemen multivitamin dan multimineral spektrum luas yang sesuai untuk orang dewasa dari semua peringkat umur dan gaya hidup. Ia sangat memberi manfaat terutama kepada mereka yang susah nak dapatkan nutrien yang diperlukan dalam diet seharian.

Kemungkinan akibat dari faktor umur, tekanan dan stress persekitaran, poenyakut, kehamilan dan gaya hidup.

Kadang-kadang tanpa kita sedar, alahan makanan tertentu juga boleh menyukarkan untuk mendapatkan semua nutrien penting yang diperlukan melalui diet sahaja. Olehitu suplemen Vita-Lize boleh bantu dalam situasi sedemikian. Vita-Lize juga sesuai untuk vegetarian dan vegan.

Multivitamin shaklee Vitamin Pertama

Manfaat Vita-Lize Shaklee

Faedah Vita-Lize boleh dibahagikan kepada tiga kategori utama: kesihatan dan kesejahteraan umum, pencegahan penyakit dan peningkatan prestasi:

1. Kesihatan dan Kesejahteraan Am

Vita-Lize membekalkan vitamin dan mineral penting untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan. Vitamin dan mineral penting seperti Vitamin A, D, C, E, B6, dan B12 menyokong sistem imun, kesihatan jantung, kesihatan tulang, penghasilan tenaga dan fungsi kognitif.

Selain itu, suplemen itu menyediakan nutrien penting yang mungkin kurang dalam diet ramai individu, termasuk selenium, magnesium, dan zink.

2. Pencegahan penyakit

Vita-Lize mengandungi beberapa khasiat yang terbukti dapat mengurangkan risiko penyakit kronik. Sebagai contoh, Vitamin D dan kalsium telah ditunjukkan untuk mengurangkan risiko osteoporosis dan patah tulang. Vitamin E, zink, dan selenium telah terbukti mempunyai sifat antioksidan, yang boleh membantu mencegah penyakit jantung, kanser, dan penurunan kognitif.

3. Meningkatkan Tenaga

Suplemen dengan Vita-Lize boleh meningkatkan tenaga dan mengurangkan risiko kekurangan nutrien pada semua. Suplemen ini mengandungi vitamin dan mineral penting yang penting untuk pengeluaran tenaga, fungsi otot, dan pemulihan.

Selain itu, beberapa nutrien seperti Vitamin C dan E telah ditunjukkan dapat mengurangkan kesakitan otot, keradangan dan tekanan oksidatif, yang boleh meningkatkan pemulihan dan prestasi senaman bagi orang yang aktif.

Multivitamin Shaklee

Persoalannya siapa yang perlu ambil Multivitamin Shaklee ni?

  • Orang dewasa yang sibuk dengan kerjaya dan tanggungjawab lain.
  • Orang dewasa yang hidup dalan tekanan serta stress
  • Orang dewasa yang kurang berat badan
  • Orang dewasa yang aktif bersukan
  • Orang dewasa yang mengamalkan diet tidak seimbang
  • Ibu hamil. berpantang dan menyusu

Kelebihan Mengambil Multivitamin Shaklee Vita-Lize Setiap hari

  1. Mengisi lompong nutrisi dalam badan
  2. Memberi tenaga extra
  3. Mengurangkan tekanan dan kebimbangan
  4. Menambah mood baik

Pengambilan Vita-lize sehari 2 biji bersamaan seperti uols makan 1 cawan kubis, 31 biji kacang badam dipanggang, 10 cawan brokoli, 2 biji oren saiz sederhana, 2 cawan bijirin penuh, 5 cawan susu, 3 biji telur, 200 gelas anggur, 1.5 hidangan kekacang campuran dan 17 cawan cendawan.

Boleh hubungi akak untuk cuba dan dapatkan konsultasi percuma. Akak akan bantu uols yang berminat nak dapatkan multivitamin Shaklee.

#BlogMegaShaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #SahurSimpleZatPadu #ProjekDuitRaya

JOM HUBUNGI AKAK CUN SEKARANG!

www.wasap.my/60127894742/bisnesshaklee

Fb: Zura Betty

TIKTOK: Zura Betty

Instagram: Zura Betty

WEB: naluriibu.net

Ikon Wanita Bahagia & Berjaya

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM35.

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *