TESTIMONI SHAKLEE VERTIGO

Sihat Dari Vertigo Testimoni Shaklee Paling Bermakna

Bila cerita tentang testimoni shaklee sebenarnya tak tahu nak kongsi kisah testimoni shaklee yang mana. Kerana pengalaman sepanjang 12 tahun menyebabkan saya banyak kumpul testimoni shaklee yang sangat luar biasa.

Hari ini terpanggil untuk share sekali lagi kisah En Suami yang Allah izinkan menjadi testimoni shaklee yang kembali sembuh dari Vertigo beliau.

Uols pernah dengar tentang penyakit Vertigo? Akak dulu tak pernah dengar dan tak pernah tahu sehinggalah ianya menyerang kekasih hati. Ok meh nak cerita sikit.

Vertigo ni merupakan satu keaadan di mana seseorang merasa dirinya atau ruangan di sekelilingnya berpusing. Perasaan ini disebabkan oleh virus, penurunan aliran darah ke otak, trauma kepala, migrain, maslah saraf tunjang, maslah berkaitan dengan ENT, ubat-ubatan dan sebagainya.

Vertigo ni sebenarnya bukan lah sejenis penyakit, tapi ianya merupakan satu gejala penyakit yang berpunca dari pelbagai aspek. Perkataan Vertigo berasal dari bahasa Yunani “Vetere” yang bermaksud berputar. Vertigo ini boleh berlaku beberapa saat, beberapa jam, beberapa hari malah juga berbulan.

Testimoni Shaklee: Begini kisahnya

Ok akak nak share kisah testimoni shaklee husband akak sebelum akak “Jatuh Cinta” dengan Shaklee. Suami akak pernah di serang Vertigo. Masa tu tak tahu pun dia ada penyakit ni tau. Masa tu memang panik la, tengok muka dia pun dah kuning.

Dengar suara akak bercakap pun dia tak boleh. Haa macam tu sekali ok. (tau laa suara ku merdu) Masa pertama kali dia diserang penyakit itu. Doktor mengesahkan yang ianya berpunca dari kesan resdung beliau yang teruk. Suami akak memang ada resdung. Kalau tengok luaran tak de laa teruk mana. Tapi dia memang alah dengan habuk. Kena habuk sikit habis laa sroot sreet sroot srett. Arghhh.

Tapi itu dulu, sejak konsisten amalkan gaya hiduyp sihat dan pengambilan supplement shaklee secara konsisten. Alhamdulilah resdung beliau semakin terkawal. Tak adalah asyik Sreet sroot srett je. Jarang sangat dah dengar dia bersin pagi-pagi. Satu lagi testimoni shaklee ni.

Nak di jadikan cerita, masa memula kena tu. Pergi ke hospiotal untuk dapatkan rawatan, tapi bolehkan Doktor tu kata suami I tak ada apa-apa. Dia kata Strees je ni. Padahal member nak diri pun dah tak boleh.

Muka kuning tak berdarah. Akak tinggalkan Doktor tu dengan pandangan yang agak jaki. Ade ke dia tanya,

U ada gaduh ke dengan husband yang buat dia stress teruk ni? Atau anak-anak bermasalah ke?’

Serius akak tak boleh brain macam mana soalan macam tu yang boleh keluar dari mulut seorang Doktor dengan situasi yang macam tu. Tu tak masuk lagi dia suruh ambil darah tiga kali dengan alasan maaf ada test kami lupa buat.

Kalau ikutkan kepala gila dan darah muda akak waktu tu, haihh tak tahu lah apa jadi. Tapi apa pun sampai mati ku ingat rupamu wahai Doktor. Masih terbayang dan terngiang-ngiang suara garau mu di telinga ku.

Waktu tu akak buntu juga tau, memang keadaan suami masa tu kritikallah bagi akak. Nak duduk pun tak mampu. lembik benyek lah senang cakap. So akak cakap kat dia jom laa pergi hospital Pakar. Cek je kat sana. We all time tu tak de insurans lagi ok.

So apa lagi, zass kan aja Kad Kredit. Duit boleh cari oi, suami belum tentu ada ganti. Auwwww! Akak masa tu pun belum lagi buat Shaklee, masih junior lawyer. Dia pun baru sangat dapat tawaran kerja Government. Lagi best tak bergaji 3 bulan tak silap masa tu.

Nak tahu tak, sampai je kat Hospital, selepas Doktor buat pemeriksaan, Doktor tu kata macam ni,

“Dear kalau lambat sedikit, Husband u Boleh Pekak..!” Seram ok akak dengar. Haa muka handsome tapi pekak? Oh no!

Haa masa nie kan dia terpaksa ambil MC sebulan, dah lah baru je masuk kerja time tu. Terpaksa cuti sebulan pulak masa tu. Tapi apa boleh akak cakap, masa tu memang keadaan dia teruk sangat.

Sampai duit Syiling jatuh atas lantai pun dia tak boleh dengar. Dia rasa bergegar semua kepala Dia. Dia kata rasa macam isi otak semua nak keluar..  Haa sampai macam tu tau.. Trajis laa sangat..!

Tragedi Mengundang

Pada tahun 2013 akak, suami, Ummie dan anak-anak dapat tiket free sponsor penuh dari Shaklee ke US. Masa ni akak dah mula bergiat aktif bersama Shaklee. Masa ni memang dah start fall in love separuh matilah dengan Shaklee senang cakap.

Dan nak di jadikan cerita, sekali lagi dia diserang dengan Vertigo yang lebih kronik. Perjalanan hampir 23jam di dalam kapal terbang mungkin memberi tekanan yang kuat pada En suami. Sampai je di lapangan terbang beliau dah start pening-pening.

Akak cakap dengan dia, tak apalah sampai bilik nanti U rehat je dulu. Tido tak cukup pun ye agaknya. Sekali makin parah. Dia start muntah, muntah dan muntah. Haa sudah, ni tempat orang ok. Kalau apa-apa jadi maslah juga.


Keadaan dia masa tu lembik lesu tak bermaya. Akak dengan uruskan anak dua orang kecil dengan Ummie lagi. Ya Allah.

Akak waktu tu yang terbayang bagi jelah dulu supplement apa yang ada. Peppermint laa apa laa,tapi tak ok juga. Erkk mak makin cuak ok. Sekali esoknya nak bangun pagi, tak boleh diri. Sendi dia semua lembik. Haa betul y, ni bukan Cobaan…! Tapi betul-betul. Dia sendiri rasa macam “Eh aku lumpuh ker? Nauzubillah.

Muka dia makin pucat. Badan sejuk dah macam mayat. Serius, akak makin cuak time tu. Tapi gagah kan diri buat cam tak ada apa-apa. Kalau I cuak dia lagi tak de semangat nanti kan. Tapi dalam hati Allah je yang tahu. Oleh sebab keadaan makin parah.

Bagi tahu ke management Shaklee minta tolong bawa ke Hospital. Masa tu Kami ke Emergency Care Plus. Sementara nak tunggu tempat tu buka, En Suami muntah dah dekat 3 kali. Masa ni memang dia diri pun tak boleh. I terpaksa papah, tetiba ku jadi badang tau. Kalau tak nak angkat plastik isi bawang pun tak boleh. Hahahaha

Doktor yang bertugas masa tu terus bagi injection dan akak kena pergi beli ubat kat farmasi. Kat sana punya cara lain sikit. Ubat dia tak jual sepah-sepah. Kena dapat kan preskripsi dan kita beli di farmasi. Ok Balik terus bagi dia makan apa yang patut dan bagi makan ubat. Tapi makin makan ubat kepala dia makin berat. Makin tak boleh angkat.

Akak pun dah semakin panik. Share dengan kawan-kawan.

Vivix Mengambil Tempat

Cut story short, masa tu Nutritionist Shaklee masa tu suruh bagi dia Vivix yang dicampur dengan Performance Drink. Akak pun terus bagi dia Vivix. Haa ape tue Vivix? Ok yang ni akak hutang uols ok, nanti akak cerita lebih details tentang Vivix ni dalam entry lain. So berbalik pada story tadi, akak paksa dia ambil Vivix setiap hari. Ditambah dengan supplement asas untuk mengawal resdung beliau.

Apa mungkin nasihat akak boleh share dengan uols yang membaca ni ialah. Jika uols salah seorang yang mempunyai maslah resdung jangan ambil mudah.. Kerana kesannya amat membahayakan. Akak nasihatkan sebaiknya rawat sebelum parah.

Sekarang ni memang akak paksa dia konsisten ambil Vivix untuk mengatasi maslah resdung dan Vertigo nya.

Kalau ingat balik situasi masa di Us dengan keadaan beliau waktu tu memang scary lah. Allah je tahu 1001 rasa hati si isteri ni. Alhamdulillah start dari detik tu akak memang tak bagi dah dia tinggal Supplement Shaklee.

Sebab dia sendiri lihat testimoni Shaklee tu pada diri dia bila ambil dan tidak. Selain dari Vivix dia juga ambil B-complex, Ostenutrix, Vita-Liez, Omega dan vit C sebagai Vitamin asas setiap harui yang memang tak boleh tinggal.

Dan akhir pesan akak untuk semua, merujuk kepada Hadis Nabi s.a.w

“Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit melainkan diturunkan untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)”  sumber rujukan : Laman web rasmi JAIS

Mommy Zura   

Boleh hubungi akak untuk cuba dan dapatkan konsultasi percuma. Akak akan bantu uols yang berminat nak dapatkan multivitamin Shaklee.

#BlogMegaShaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023

JOM HUBUNGI AKAK CUN SEKARANG!

www.wasap.my/60127894742/bisnesshaklee

Fb: Zura Betty

TIKTOK: Zura Betty

Instagram: Zura Betty

WEB: naluriibu.net

Ikon Wanita Bahagia & Berjaya

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG  DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM35.

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *